ACTIE: NU: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Meer informatie over Ons

Keukenblad-terrazzo verzorgt de fabricatie en installatie van natuursteen keukenwerkbladen in de hele Benelux!

De klant is koning, dus wij willen er voor zorgen dat iedere klant de hoogste en beste kwaliteit voor zijn rekening krijgt. Ook zorgen wij ervoor dat onze producten betaalbaar blijven.

Onze focus ligt op de natuursteen keukenbladen. Hierin bieden wij u een ruime keuze aan.

Wij willen er 100% zeker van zijn dat onze klanten tevreden bij ons zijn. Daarom zijn wij ook tot na het installeren van de producten nog volledig klantgericht. Wij zullen dus nooit overtroffen worden als het gaat om de service of kwaliteit.

Wij hopen dat we u voldoende kunnen helpen.

Wat is Silestone?

Silestone is ontworpen om de keukens en badkamers mooier te maken. Ze bestaan uit natuurlijke kwarts en zijn beschikbaar in diverse kleuren in drie bijzonder mooie afwerkingen. Het is het enigste oppervlak met een antibacteriële beschermlaag. Dit zorgt voor een schoon en mooi keukenblad.

Silestone bestaat voor 93% uit kwarts. Hierdoor is het een erg hard materiaal. De eigenschappen die Silestone bevat zijn erg uniek. Silestone is erg handig voor badkamers, keukens, vloeren en wandbekleding.

Ook Silestone is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Silestone is een investering voor de toekomst en gaat ontzettend lang mee!

Wat is Compac?

De marktleider op dit moment voor decoratieve oppervlakken is Compac. Compac is opgericht in 1975 en is gevestigd in Spanje. Er zijn twee grote productiecentra van Compac: Technologisch marmer en Technologisch Kwarts. Marmer is gevestigd in Spanje en Kwarts in Portugal. Samen produceren deze meer dan 4,5 miljoen vierkante meter aan producten per jaar. Een erg groot bedrijf waar meer dan 400 specialisten werken die dag in dag uit de producten van Compac proberen te verbeteren en een betere service te bieden aan de klanten.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MATERIAAL

Zijn keukenwerkbladen zwaar van gewicht?

Granieten en kwarts zijn erg zwaar van gewicht. De stenen kunnen rond de 80 kilogram per vierkante meter wegen!

Welke mogelijkheden zijn er met graniet?

De keukenwerkbladen van graniet zijn niet alleen voor de keuken beschikbaar. Ook worden deze bladen gebruikt voor in de badkamer, voor douchepanelen, de openhaard en laboratoriumbanken. Mocht u een idee hebben voor een andere mogelijkheid, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën.

Waarom is geschikt voor keukenbladen?

Graniet is mooi, handig en erg makkelijk schoon te houden. Het is gemaakt van een erg zwaar materiaal. kan goed tegen de warmte en behoud zijn kleur. Een perfecte mogelijkheid voor uw keuken dus!

Waarom stijgen de keukenwerkbladen in populariteit?

Graniet is al jaren lang het keukenwerkblad materiaal. Toch waren de kosten voor deze mooie steen erg hoog waardoor dit tot de hogere segmenten van de markt behoorden. In de loop van de jaren zijn er nieuwe technieken ontwikkeld, waardoor graniet betaalbaar is geworden voor iedereen. Kwarts is een redelijk nieuw keukenblad. Wegens de lage onderhoudskosten is dit een perfect keukenblad en is daarom ook erg populair.

Zijn er oneffenheden te vinden in de granieten en kwarts stenen?

Kleine oneffenheden kunnen altijd ontstaan, ook al gebruiken wij alleen bladen van A-merk kwaliteit. Dit komt omdat het een natuurlijk product is. De oneffenheden zijn makkelijk weg te werken waardoor ze bijna onzichtbaar zijn. Bij kwarts is dit een minder groot probleem. Hier worden de stenen in de fabriek nog een klein beetje bewerkt en worden deze altijd meteen weggewerkt.

Zijn marmer, kalksteen & leisteen goed geschikt voor keukenwerkbladen?

Deze materialen worden niet zo veel gebruikt in de BENELUX. Dit komt omdat op deze stenen makkelijker krassen te zien zijn en vlekken meer uit de verf komen dat bij graniet het geval is. Ook gaan deze bladen minder lang mee. Graniet daar in tegen, gaat veel langer mee. Daar zijn de mensen uit de BENELUX fan van. Echter willen de Europeanen een meer natuurlijk uiterlijk. Een meer versleten uiterlijk vinden ze een meer natuurlijke look hebben.

Wat zijn de verschillende eigenschappen van graniet en marmer?

Graniet en marmer is ontstaan diep onder de grond op hoge temperaturen. Dat is de enige overeenkomst. Graniet bestaat uit mineralen die geschikt zijn voor het alledaags gebruik. Marmer is gevormd door natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld dierlijke skeletten, slib en plantaardig materiaal. Het stollen van het magma duurt miljoenen jaren. Het heeft dus geen nut om hier naar te zoeken. Het belangrijkste orgaan van deze steen is calcium. Door zure eigenschappen kunnen hier narigheden ontstaan die uw bladen negatief kunnen beïnvloeden. Kijk dus uit met citroen en azijn.

De beste keukenwerkbladen – Graniet, kwarts of marmer?

Wat zijn de beste keukenbladen? Het is een vraag die ons nog dagelijks bezig houdt. Graniet en kwarts gaan erg lang mee. Ook kunnen beide materialen goed tegen de warmte en worden de afwerkingen niet tot nauwelijks aangetast.  Hier onder een uitgebreide beschrijving van de drie materialen.

Kwarts verkleuren niet snel. Kwarts is met de hand gemaakt. Het eindresultaat wordt goed gecontroleerd in het laboratorium en eventuele oneffenheden worden aangepast. Ook zorgen ze ervoor dat de kleur consistent blijft. Dit houdt in: 1. Kleurconsistentie zal een meer gecontroleerde uitstraling geven. Variatie komt dus weinig voor. 2. De keukenwerkbladen hebben 1 kleur. Het eindresultaat is erg steriel en variatie is er nauwelijks op te zien.

Graniet beschikt over de zelfde eigenschappen als kwarts. Toch is niet op het zelfde niveau als kwarts. Kwarts absorbeert veel beter op bepaalde zaken. Bij graniet kan die worden tegengegaan met een bepaalde kit. Herhaling speelt hier een belangrijke rol. Het voordeel van graniet is dat het er ten opzichte van kwarts erg uniek en mooi uitziet.

Marmer is een veel gebruikt materiaal voor in de badkamer. Ook wordt dit gebruikt voor openhaarden. Marmer is wordt niet geadviseerd voor in de keuken. Krassen zijn hier namelijk makkelijk op te zien. Zure stoffen zorgen er voor dat vlekken makkelijk zichtbaar worden en haar kwaliteit verliest. Dit is de mening van de consumenten in de BENELUX. In Europa vindt men dit erg mooi. Een versleten uiterlijk doet ze meer aan de natuur denken.

 

Wat is Kwarts?

Onder Kwarts verstaan wij gekristalliseerde siliciumdioxide (SiO2). Deze zijn gewoonlijk wit of transparant, hoewel het andere kleuren kan hebben als het in aanwezigheid van onzuiverheden wordt gevormd.

Het wordt verkregen in zuivere staat of het is aanwezig in andere componenten. Vanwege de hoge hardheid en de zuurbestendigheid wordt kwarts gebruikt voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten die precisie en hoge prestaties vereisen. Dit kwarts is het hoofdbestanddeel van composiet. Kwarts zijn de meest voorkomende mineralen die er te vinden zijn op deze aardkorst.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo wordt al ontzettend lang gebruikt. Vanaf de 15de eeuw wordt het handgemaakte materiaal al gebruikt. Marmer en natuursteenkorrels worden gemengd met cement. Het beschikt over de kracht van cement en heeft het uiterlijk van een heel mooi natuurstenen werkblad.

Wat is keramiek?

Keramiek wordt gezien als een van de beste en populairste materialen die u voor uw keuken kunt hebben. Het bestaat uit een keramisch plaatmateriaal dat samen met kleurstoffen en klei gebakken is. Er zijn tal van kleuren beschikbaar. De kleuren waaruit u kunt kiezen zijn erg warm en natuurlijk. Keramiek gaat erg lang mee en is het materiaal van de toekomst.

Kan ik een mes op mijn keukenblad gebruiken?

Mocht de keuze van uw keukenblad op graniet vallen,  is dit geen enkel probleem. Ook de scherpste messen zullen geen problemen voor uw graniet zijn, omdat dit materiaal extreem sterk is. Dat is een groot voordeel van graniet Pas wel op, dat uw messen  waarschijnlijk niet van dezelfde scherpte blijven wanneer u die hierop gebruikt. De dichtheid van het materiaal kan uw messen in zeer korte tijd bot maken. Om deze reden raden we het gebruik van een snijplank aan. Dit alles is overigens niet van toepassing bij andere stenen bladen waar u zeker niet op moet gaan snijden. Daarom is het gebruik van een snijplank essentieel en voorkomt het een hoop krassen op uw mooie keuken.

Wat is de dikte van keukenbladen?

Wij hebben diverse maten beschikbaar in ons assortiment beschikbaar. De maten zijn te vinden bij de productpagina’s van de desbetreffende stenen. Ook geven wij op deze pagina hier een toelichting over.

Is het belangrijk dat stenen materialen worden afgedicht?

Stoffen die onder de grond  gemaakt worden, absorberen veel mineralen. Dit kan zorgen voor verkleuring en vlekken op het werkblad. Door het keukenblad goed te onderhouden , kunt u langer genieten van uw keukenblad. De natuursteen bladen worden helemaal afgedicht, voordat ze de fabriek verlaten. Impregneer bedrijven zorgen voor het dichten van de poriën , zodat mineralen of andere vloeistoffen niet in de steen kunnen trekken. Ook kan het blad hierdoor minder snel tot niet gaan verkleuren.

Impregneer bedrijven zijn er voor om te zorgen dat het materiaal waar een blad van wordt gemaakt, beschermd wordt. Het materiaal wordt bestand gemaakt tegen vloeistoffen, zoals drank, voedselresten en koffie. Het materiaal marmer absorbeert meer dan graniet.

Is er een maximale grootte van een niet-ondersteunde overhangende deel van een stenen keukenwerkblad?

Dit verschilt heel erg per steen. 350 mm is het minimum wat wij u aanraden. Dit is in het geval als graniet of kwarts gebruikt.

Als er schade aan een steen is, kan de steen worden gerepareerd?

Mocht er een oppervlak kapot zijn gegaan, kan dit gerepareerd worden met een gecoördineerde epoxyhars. Mocht de schade groter zijn, is het waarschijnlijk nodig om een mengsel van epoxyhars met gemalen steenslag van beschadigde gebieden van het blad te gebruiken.

Zijn er verschillende steenafwerking op kwarts te gebruiken?

Nee. Dit is niet mogelijk. De fabriek maakt wel al bepaalde afwerkingen. Daar kunt u kijken of de door u gewenste afwerking beschikbaar is.

Zijn voegen tussen delen van stenen goed zichtbaar?

Graniet en kwart beschikken over een maximale lengte van ongeveer drie meter. Daarom komt het veel voor dat de prijzen van een keukenwerkblad worden samengevoegd. Een groot deel dat de zichtbaarheid van zulke voegen bepaald is de keuze van het materiaal. Een meer gelijkwaardige steen, zoals een geheel zwarte, zal gedeeltelijk de aansluiting verbergen waar een tropisch zwarte dit niet doet. Donkere kleuren doen beter werk gezien het verminderen van de zichtbaarheid hiervan, maar de meeste mensen vinden de het mooie aan graniet een grotere verbetering aan hun huis aanbrengen en zijn daardoor iets milder wanneer ze een aansluiting zien.

Zal het keukenwerkblad dat ik kies er qua kleur precies zo uit zien als op uw website?

Op onze website ziet u slechts een indicatie van hoe de stenen er uit moeten zien. Uiteraard spelen er diverse factoren een rol om uiteindelijk te bepalen hoe de steen er daadwerkelijk uit komt te zien. Denk hierbij aan de beperkingen van de computer, resoluties, kleuren of patroon verschillen. Bij kwarts is dit een minder groot probleem. Denk er wel aan dat kwarts een natuurproduct is, en de stukken heel uniek zijn. De variaties zijn enorm en geen enkel stuk is het zelfde. Tegen een kleine vergoeding komen wij bij u langs om onze producten te laten zien. Zo kunt u deze goed in het echt beoordelen en weet u precies wat voor soort steen u in huis haalt.

Waarom verschillen de prijzen per steen zo erg?

Er spelen diverse factoren een rol voor de prijs van een steen. Dit heeft te maken met de eventuele transport kosten die de steen moet maken, de winning van de steen en de eventuele arbeid en machinekosten. Natuurlijk zijn populaire stenen die veel voorkomen goedkoper dan stenen die zeldzaam zijn.

Is het mogelijk om marmer te gebruiken in keukenwerkbladen?

Marmer is een stuk goedkoper in gebruik dan graniet. Wel komen er wel snel krassen en andere narigheden op. Vlekken zijn ook goed zichtbaar. Het is mogelijk om het in de fabriek te fabriceren. Dit wordt echter wel afgeraden. Met een voorzichtig gebruik van het marmer keukenblad, is het prima te gebruiken. U moet het dan geen probleem vinden dat vlekken er moeilijk uit gaan.

Wat moet ik weten over graniet?

Graniet is een natuursteen en komt uit de natuur. Dit harde, stevige materiaal is bestand tegen de hitte en krassen. Elk stuk graniet is uniek en verschilt van elkaar.

Omdat graniet een puur natuurproduct is en wij niets kunnen veranderen aan hetgeen wat de natuur produceert, kunnen de afbeeldingen op de website verschillen dan het graniet in werkelijkheid.

Kunnen granieten oppervlakken beschadigt raken?

Alle oppervlakken kunnen beschadigd raken bij een grote hoeveelheid van iets, ook bij graniet. Graniet heeft een gekristalliseerde structuur en kan mogelijk kapot gemaakt worden door scherpe voorwerpen. De randprofielen raken over het algemeen sneller beschadigd dan het oppervlak zelf. Een vierkant randprofiel is een veiligere optie dan ronde randen. Graniet is hittebestendig en kan tegen de warmte van buitenaf en hete pannen. Wij adviseren u wel om gebruik te maken van onderleggers en snijplanken uit voorzorg.

Het voorbeeld van het graniet is voorzien van putjes. Heeft mijn blad ook putjes?

De putjes op een granieten oppervlak ontstaat door de ruimte die er is tussen de minerale kristallen. Putjes zijn meer zichtbaar op een voorbeeld dan een geheel blad van graniet. De putjes zijn minder zichtbaar op een groot oppervlak. Het blad wordt gepolijst en zal een krachtige en schitterende uitstraling krijgen. Graniet is ook voorzien van kleine scheurtjes. De eventuele scheurtjes zijn geen beschadigingen maar kenmerkend voor een granieten blad. Deze ‘beschadigingen’ worden veroorzaakt door de hitte tijdens het vormen van graniet.

Moet ik onderzetters gebruiken in de buurt van hete pannen?

Graniet is een stevig en hittebestendig materiaal. Het kan geen kwaad om de hete pannen direct op een granieten blad neer te leggen. Wij raden u we aan om onderzetters te gebruiken uit voorzorg.

Kan een klein putje gerepareerd worden?

Een putje kan ontstaan na een val van een zware pan of dergelijks.  Het is mogelijk om de schade te herstellen. Dit wordt gedaan door het putje te vullen met een mengsel van gekleurde epoxyhars met granietstof van de precieze kleur van het blad. Gooi het overige stof niet weg, want de stof vormt de mix met het epoxyhars. U zult de schade na de reparatie niet meer opmerken.

Kan een granieten blad scheuren of barsten?

Tijdens de levering en het installeren kunnen er zich enkele complicaties voordoen. Bij normaal gebruik van een granieten keukenblad is dit geen probleem. Graniet is namelijk een stevig materiaal, en is moeilijk te beschadigen.

Kunnen er snel vlekken ontstaan op graniet?

Steen is een natuurlijk product wat rechtstreeks uit de natuur wordt gehaald. Graniet heeft is niet erg poreus en kan tegen een stootje. Sommige stukken graniet kunnen de vlekken afstoten, maar andere stukken weer niet. Sommige stukken kunnen absorberen, waardoor er een zwarte vlek veroorzaakt kan worden door water wat 30 tot 60 minuten op het granieten blad ligt. Dit zal opdrogen en volledig verdwijnen. De bladen worden in de fabriek afgedicht en eventueel bijgewerkt.

Hoe ontstaat graniet?

Graniet is een gesteente wat eerst is gestold is en vervolgens een structuur van kristal krijgt. Het materiaal graniet is samengesteld door kwarts, veldspaat en mica’s. Het magma van het materiaal wordt onder hoge druk samengeperst in de diepte van de aardkorst. Graniet wordt met grote blokken uit de grond gehaald en vervolgens in dunne stukjes geslepen en gepolijst. Hierna kan het keukenblad, badkamerblad, vensterbank of tafelblad gemaakt worden van de stukjes graniet.

Zijn granieten bladen duur?

U kunt een granieten blad zo goedkoop of zo duur mogelijk maken zoals u wilt. De keuze van de steen bepaalt voor een groot deel wat de kosten worden van het keukenblad. Bij het ene materiaal is er meer nodig, zoals materialen en vakmensen, dan bij het andere materiaal. Een kleur die vaak wordt gekozen met het standaard randprofiel en onze aanbevolen templates zal goedkoper uitvallen. Wij bieden u alsnog de laagste prijs aan, omdat wij zelf vele kosten besparen door het hebben van een webshop.

Wat is graniet?

Graniet is een populair materiaal wat gebruikt wordt voor het maken van een keukenblad. Het materiaal kent een uithardingsproces van miljoenen jaren geleden. Graniet bestaat uit mineralen die in het gesteente smelten en vervolgens ontstaat er graniet. Het graniet is daarvoor afgekoeld in de diepte van de aardkorst. Het materiaal is erg hard en heeft een enorme dichtheid.

Graniet wordt al jarenlang gebruikt op diverse manieren. In Egypte werd graniet gebruikt als afwerkingsmateriaal in bepaalde piramides. Ook in de Verenigde Staten is graniet voor verschillende dingen gebruikt, zoals het snijden van een berg van graniet.

Tegenwoordig wordt het materiaal graniet vooral gebruikt voor een keukenblad en voor de vloer. Dit materiaal is praktisch en heeft een schitterende uitstraling. Het onderhoud van een granieten keukenblad is erg makkelijk en vergt weinig geld en tijd. Een granieten keukenblad is daarnaast ook slijtvast, krasbestendig en vlekbestendig, mits het goed behandeld wordt.

KEUKENBLAD – VEELGESTELDE VRAGEN

Wordt er direct aan de consument verkocht?

Onze bladen worden direct aan de klanten geleverd. Wij leveren aan zowel consument als aan bedrijven, aannemers en winkels.

Waarom zijn uw prijzen lager dan bij de concurrenten?

Dit komt doordat wij een webwinkel zijn. Een showroom brengt vele kosten met zich mee die bij ons bespaart blijven. Denk aan de kosten voor al het personeel, enorme opslagruimtes, grote voorraden en tussenpersonen die ook nog eens een deel van de winst innemen. Onze stenen zijn van superieure kwaliteit en die bieden wij u aan voor de laagste prijs.

Waar zijn jullie actief?

Wij leveren de keukenbladen in zowel België als in Nederland en Luxemburg.

ALGEMENE INFORMATIE – VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Op onze website kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen via het offerte formulier. Vul uw gewenste maten en de naam van de stenen die u wilt gebruiken. U kunt uw plan op papier ook opsturen. Wij zullen u zo snel mogelijk een offerte sturen.

Waarom is het niet mogelijk om een onlinebestelling te plaatsen?

Een keukenblad, tafelblad, vensterbank of badkamerblad is een belangrijke investering. Het kan zo zijn dat u na uw order nog wat wilt wijzigen of aanpassen. Wij vinden het belangrijk dat het proces vlekkeloos verloopt en van alles op de hoogte blijven. Wij houden contact met u, zodat we zeker weten dat uw bestelling zonder problemen verloopt.

Is het mogelijk om samples te bekijken?

Ja, dit is mogelijk. Op onze website kunt u deze gemakkelijk bestellen.

In welke landen zijn jullie bekend?

Wij zijn in het hele land actief. Buiten België, leveren wij ook in Nederland en Luxemburg.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Bij ons kunt u contact betalen of met een bankoverschrijving.

Wanneer wordt mijn keukenblad geleverd en geplaatst?

De levering en installatie vinden binnen 8 week na uw bestelling plaats.

Is het mogelijk om een bestelling met aflevering te plaatsen?

Dit is mogelijk, maar er zijn wel enkele voorwaarden waar u aan moet voldoen. Een stenen keukenblad is erg zwaar. U heeft geschikt vervoer nodig die het gewicht en grote stukken aankan. Het voertuig moet minimaal 400 kilogram kunnen dragen. Verder is er ook een A frame nodig.Zo staat het blad veilig. Daarnaast zijn er ook personen nodig die het blad kunnen tillen. U bent tijdens het vervoeren en installeren van het blad zelf verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen. Wij adviseren u om het leveren en installeren over te laten aan deskundige installateurs met de nodige ervaringen en kennis.

Is het mogelijk om een steen bij jullie te fabriceren die ergens anders is gekocht?

Nee, dit is niet mogelijk.

Kan ik hulp krijgen bij mijn kleurkeuze?

Onze specialisten zullen altijd betrokken zijn bij het gehele proces van het blad. Wij geven u advies en zorgen dat al uw ideeën werkelijkheid worden.

Kan ik het keukenblad direct gebruiken na de installatie?

Keukenbladen kunnen direct gebruikt worden. De wastafel wordt vastgelijmd. Wij adviseren u om deze een nachtje te laten rusten, zodat er zich een sterk laagje vormt.

Wat moet ik toesturen zodat er een offerte voor mij gemaakt kan worden?

Alles wat u denkt nodig te hebben voor uw blad, kunt u toesturen. Heeft u uw plan op papier staan, stuur deze dan gerust mee. U kunt het offerte formulier op onze website invullen of bellen. Wij hebben uw gegevens, zoals uw naam, telefoonnummer en e-mailadres nodig. U kunt alles naar ons toe mailen en wij sturen u zo snel mogelijk een offerte.

Zijn de kosten van de installatie inbegrepen bij de kosten van de offerte?

Nee. De kosten van de levering zijn wel in de offerte inbegrepen.

INSTALLEREN – VEEL GESTELDE VRAGEN

Worden de keukenbladen ter plekke gesneden geslepen?

Nee, dit gebeurt op onze werkplaats. Het goed snijden en slijpen kan niet gedaan worden bij de klant thuis. Er wordt gebruik gemaakt van diverse machines en diverse deskundigen.

Zijn de voegen tussen stukken zichtbaar?

Ja, de voegen zijn zichtbaar. De voegen zijn minder dan 3 millimeter breed en veroorzaken verder geen hinder.

Wordt mijn wasbak bevestigd door jullie?

Het bevestigen van uw wasbak is onderdeel van het installatieproces van het keukenblad. De installateurs bevestigen de wasbak, maar zijn verder niet verantwoordelijk voor het aansluiten van de bewatering. In het geval van zware producten, kan het zo zijn dat er na of tijdens de installatie ondersteunende frames gemaakt moeten worden.

 

Wordt mijn wasbak ook aangesloten door jullie?

Nee, dit is niet mogelijk.

Kan ik helpen om het installatieproces te vergemakkelijken?

Dit kunt u doen. Een blad van graniet en kwarts is erg zwaar. Het dragen naar de juiste bestemming vergt veel energie en moeite in de buurt van kleine ruimtes. Het is fijn als het pad naar de bestemming vrij is. Denk aan het tijdelijk verwijderen van deuren, kastjes en andere dingen die weggeruimd kunnen worden.

Moeten de muurunits voor de installatie gemonteerd worden?

Wij raden u aan om dit niet te doen. Bij het installeren van een keukenblad is dit ook niet mogelijk. De kastjes die onder het keukenblad komen, kunnen niet voor de installatie gemonteerd worden. Het beste is om de muurunits, na het installeren van het blad, te monteren.

Raken de muren beschadigd tijdens het installeren?

Dit is helaas wel mogelijk, maar wij doen er uiteraard alles aan om dit te voorkomen. Om gaten te voorkomen, kan het nodig zijn om gips uit te hakken. Mocht u bezig zijn met schilderwerken dan raden we u aan om dit af te maken na de installatie.

Kan ik het blad zelf installeren?

U kunt ervoor kiezen om het blad zelf te monteren, nadat wij het hebben geleverd of u het zelf vervoerd. Bedenk wel dat een blad van natuursteen erg zwaar is en er meer mensen voor nodig zijn. Aan het zelf vervoeren en installeren, hangen wel enkele voorwaarden aan vast.

 

BEHANDELING VAN HET KEUKENBLAD – VEELGESTELDE VRAGEN

Moet een keukenblad regelmatig afgedicht worden?

Ja. Het materiaal is gevoelig als het de fabriek verlaat. Behandel het blad minstens 2 keer per jaar om uw keukenblad in topconditie te behouden. Er zijn bepaalde middelen voor het afdichten die zorgen dat de kleuren kunnen veranderen. Het blad zal een iets donkere uitstraling krijgen. Een keukenblad van kwarts hoeft niet afgedicht te worden.

Hoe houd je een stenen keukenblad schoon?

Een keukenblad van natuur kunt u het beste schoonmaken met een schoon, warm doekje en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd schurende, bijtende en agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel, citroenzuur, schoonmaakazijn, chloor en ammoniak.

Kan een stenen keukenblad fysiek beschadigd raken?

Steen staat bekend om zijn sterke eigenschap. Het is van belang om op te passen met zware en botte voorwerpen. Deze kunnen zorgen voor breuken en scheurtjes. De randen van uw keukenblad beschadigen sneller dan het oppervlak. Pas op met te veel zwaarte op het blad en vermijd schurende materialen.

Kan een beschadigd keukenblad gerepareerd worden?

Dit is tot op zekere hoogte mogelijk. Krassen zijn helaas moeilijk te verwijderen op een oppervlak. Dit is nog moeilijker op een oppervlak van kwarts. Een keukenblad van kwarts bestaat uit 1 kleur en een bijpassende kleur is nogal moeilijk te vinden.

Hoe kunnen vlekken op stenen keukenbladen ontstaan?

Vlekken kunnen ontstaan door verschillende middelen. Zure en bijtende schoonmaakmiddelen zijn middelen die hiervoor kunnen zorgen. Oliën, wijn en alcohol kunnen ook voor vlekken zorgen. Als er iets omvalt of er is iets gemorst op het blad, ruim dit dan zo snel mogelijk om om het risico op schade te verminderen. Chemicaliën kunnen ook voor lelijke vlekken zorgen. Vermijd het gebruik van nagellak, nagellak remover, reinigers en ontvetters in de buurt van het blad. Vlekken ontstaan eerder op granieten bladen dan op bladen van kwarts. Kwarts is minder poreus dan graniet, maar vergt wel hetzelfde onderhoud als een granieten blad.

Zijn vlekken op een granieten keukenblad te verwijderbaar?

Als er vlekken zijn ontstaan op uw granieten keukenblad, dan kunt u deze verwijderen. U heeft een vlekkenverwijderaar nodig die gebaseerd is op water. Deze verwijderaar verwijdert vlekken van onder andere koffie, wijn en sap. Zijn er vlekken ontstaan door vet, vervuiling of viezigheid, dan adviseren wij u om een alkalische ontvetter te gebruiken voor het verwijderen van deze vlekken.

Kunnen hete pannen direct op het blad neergelegd worden?

Het is mogelijk om een hete pan voor heel even op het keukenblad neer te leggen. Om eventuele schade te voorkomen, adviseren wij u om ten alle tijden gebruik te maken van onderleggers of geen hete voorwerpen op het blad neer te leggen.

Is het noodzakelijk om een snijplank te gebruiken?

Een blad van natuursteen is krasbestendig en kan tegen de scherpte van een mes. Echter is steen niet goed voor uw messen. De messen zullen bot worden. Wij raden u daarom aan om gebruik te maken snijplanken.