ACTIE: NU: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Een tafelblad is een belangrijk onderdeel van een huiskamer. De woonkamer is vaak het middelpunt van het huis en een tafelblad is daarom onmisbaar. U moet u wel realiseren dat het ene materiaal beter tegen een stootje kan dan het andere materiaal. Een terrazzo tafelblad kan bijvoorbeeld beter tegen een glas wijn dat wordt omgegooid dan een een granieten tafelblad. Wij zullen de voordelen en nadelen per materiaal van de tafelbladen hieronder wat meer toelichten.

Tafelblad van terrazzo

Terrazzo is een samengesteld materiaal van marmerkorrels en natuursteenkorrels wat gemengd wordt met cement. Een terrazzo tafelwerkblad heeft een extreem hoge dichtheid en is daarom dan ook waterdicht. Het onderhoud van een terrazzo tafelblad is erg makkelijk. Daarnaast is terrazzo een hard materiaal en krasbestendig. ‘

In tegenstelling tot een granieten blad is terrazzo niet hittebestendig. Gebruik daar altijd een onderlegger in de buurt van een heet voorwerp. Doet u dit niet, dan kan de beschermlaag van het blad beschadigd worden. Vermijd bijtende schoonmaakmiddelen, zoals middelen die citroen en azijn bevatten. Gebruik voor het onderhoud van een terrazzo tafelblad een nat doekje en een mild schoonmaakproduct.

Wilt u een kijkje nemen in ons assortiment, neem dan hier een kijkje. U kunt al uw bladen bij ons op maat laten maken.

Tafelblad van graniet

Graniet is een hard materiaal. Dit materiaal is een natuursteen die uit verschilllende mineralen bestaat. Magma wordt diep onder de grond gestold en zo ontstaat er uiteindelijk graniet. Dit materiaal heeft een proces van miljoenen jaren doorstaan om het materiaal keihard te maken. Een granieten tafelblad is hittebestendig. U kunt hete voorwerpen zorgeloos op het tafelblad neerleggen. Wij adviseren u wel om gebruik te maken van onderleggers uit voorzorg. Een graniet tafelwerkblad is kwetsbaar. Vermijd bijtende en chemische middelen, zoals zuur, azijn, chloor en ammonia. Hierdoor kan er vocht in het blad trekken.

Het onderhoud van een granieten tafelblad vergt niet veel moeite. Gebruik een nat doekje en een mild, neutraal schoonmaakmiddel. Bijtende schoonmaakmiddel kunnen voor lelijke vlekken zorgen. Wilt u geen risico lopen? Schaf dan een speciaal schoonmaakmiddel aan die geschikt is voor het reinigen van een granieten blad.

Wilt u een kijkje nemen in ons assortiment, neem dan hier een kijkje. U kunt al uw bladen bij ons op maat laten maken.

Tafelblad van keramiek

Een tafelblad van keramiek is gemaakt van twee of drie laagjes keramisch materiaal. Keramiek is een hard en stevig materiaal. Een keramiek tafelwerkblad is niet kwetsbaar. Daarnaast is een keramisch tafelblad bestand tegen vocht en er blijven geen etensresten achter. Net zoals een granieten tafelblad, is een keramisch blad ook hittebestendig. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals een ruwe schuurspons. Gebruik, net zoals bij de andere materialen, een nat doekje met een mild schoonmaakmiddel. U kunt kalkplekken op uw keramisch tafelblad behandelen met een beetje azijn.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

U kunt diverse bladen en materialen bij ons aanschaffen. U kunt hier klikken voor ons assortiment keramische tafelbladen. Uw bladen worden bij ons op maat gemaakt voor u. Wilt u meer informatie over de verschillen van de materialen, bekijk dan onze video pagina.

Vraag een gratis offerte aan door het offerte formulier in te vullen. U ontvangt zo snel mogelijk een scherpe offerte. Wij leveren en installeren de tafelbladen, badkamerbladen, keukenbladen, vensterbanken, spoelbakken en kranen voor u.